SPORT MASSAGE

Met diversen handgrepen worden de spieren opgewarmd en leeg gedrukt. Op deze manier wordt de doorbloeding van de spieren verbeterd wat resulteert in een snellere afvoer van afvalstoffen.
Hierdoor kunnen voedingsstoffen die uw spieren nodig hebben om te werken ook weer sneller worden opgenomen. Hierdoor zal het herstel sneller gaan en bent u weer eerder instaat om een volgende prestatie of inspanning te leveren.
Sportmassage kan ook dienen als voorbereiding op een inspanning of wedstrijd. Daar waar bij de massage achteraf het accent op de lengte richting van het spiervezel verloop ligt, is het bij een stimulerende massage voor de inspanning accent dwars op het spiervezelverloop. Hierdoor worden de spieren geactiveerd en op spanning gebracht. Let wel dat een stimulerende massage nooit de sportspecifieke warming up mag vervangen.

Voor wie is sportmassage geschikt

Sportmassage is geschikt voor iedereen die op welk niveau dan ook een sport beoefend.  Topsporters die dagelijks met hun sport bezig zijn, maar ook voor de amateur sporter die 1x per week zijn lichaam belast met sport.  De massage wordt dan ook bij elk persoon aangepast op zijn persoonlijke situatie.
Bij de term sportmassage wordt al snel gedacht dat het alleen voor sporters geschikt is.  Dit is echter niet waar.  Dagelijkse inspanningen en/of stress op het werk of thuis kunnen ook tot vermoeide, stramme spieren of diversen lichamelijke klachten lijden.  Spieren worden hierbij namelijk meer belast dan mensen denken.
Een sportmassage kan de klachten aanzienlijk  verminderen of helemaal wegnemen.

Blessure

Mocht je onverhoopt toch een wat ernstigere blessure oplopen in je sport of werk dan is het wel raadzaam om eerst te bepalen wat de ernst van de blessure is. Je moet dan denken aan spier/pees scheuringen, kneuzingen, verrekkingen  enz. Doe in zo’n geval geen ijs op het aangedane letsel. IJs zal wellicht wat pijn verminderen, maar het remt ook de toevoer van bloedeiwitten die we juist nodig hebben voor een sneller herstel. Als na 24 uur van een verrekking of kneuzing de pijn en zwelling nog steeds toeneemt is het raadzaam om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan voor nader beeldvormend onderzoek. Als de pijn en zwelling na 24 uur minder wordt dan beoordelen we hoelang het herstel van je blessure kan gaan duren en wanneer je dan weer in staat bent om voorzichtig te gaan sporten of weer kan gaan werken. In deze fase kunnen we APS therapie inzetten om het herstel proces positief te beïnvloeden.
Vaak als je dan weer voor zo’n 80% bent hersteld kunnen we  je weer klaar maken voor inspanning. Dit kan door masseren, mobiliseren of tapen.
Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een regelmatige massage draagt bij aan een beter algeheel welzijn en voorkomt onnodige blessures. Uiteraard is een gezonde leefstijl ook van belang.

Kort samengevat zijn de voordelen van sportmassage:
* Betere doorbloeding
* Verbeterde stofwisseling
* Afname/toename spierspanning
* Minder stijfheid
* Minder pijn
* Betere gemoedstoestand
* Verbetering in het slaappatroon

Wil je weten of sportmassage geschikt voor je is neem dan gerust contact met ons op.