BREUSS MASSAGE

De Breuss massage is een behandeling die effect heeft op onze tussenwervel schijven. Naarmate we ouder worden, of als onze lichamelijke conditie wat minder wordt dan gaat de kwaliteit van onze tussenwervel schijven langzaam achteruit. Hierdoor worden de tussenwervel schijven dunner. Zie dit als een spons die op droogt wordt ook dunner. Dit proces noemen we degenereren.

We kunnen dan allerlei klachten gaan krijgen omdat de wervels in kunnen gaan zakken waardoor de facet gewrichtjes van de wervels in elkaar gedrukt worden waardoor de beweeglijkheid van onze rug verminderd. Ook kunnen de zenuwen die tussen onze wervels uitkomen geïrriteerd raken waardoor we allerlei verschillende pijnen kunnen gaan krijgen aan ons bewegingsapparaat. En onze tussenwervel schijven kunnen beschadigd raken bij bv een verkeerde beweging waardoor we een hernia zouden kunnen ontwikkelen.

Tussenwervelschijf

Met een Breuss massage kunnen we dit proces stoppen en kunnen de schijven weer herstellen. Doordat we door deze massage de doorbloeding rondom de wervel kolom verbeteren zuigen de tussenwervel schijven zich weer vol waardoor ze weer sterker worden.

De Breuss massage is een rustige therapeutische rug massage die uitgevoerd wordt vanaf het heiligbeen tot aan de 1e nekwervel. De nadruk ligt bij deze massage op de wervelkolom.

Onderstaande indicaties zijn de symptomen waarbij Breuss massage goede resultaten kan behalen:
* ter ontspanning/verzorging van de rug
* bij een verkrampte en pijnlijke wervelkolom
* psychische klachten
* chronische osteoporose
* ziekte van Bechterew
* ‘versleten’ wervels
* reumatische pijn
* artrose
* ischias
* ischialgie
* chronische hernia
* spit
* rugpijn
* pijn in het heiligbeengebied