YOGA

Yoga is niet ons in onmogelijke houdingen draaien, zitten in stijve houdingen of één of andere zweverige gedoe.

Als je een tijdje yoga beoefend merk je dat yoga erg goed voor ons is, zowel lichamelijk als geestelijk. Lichaam een geest zijn met elkaar verbonden. De verbinding bereiken we door oefeningen te doen (Asana’s) daarbij gebruiken we de ademhaling die we bewust inzetten. En tenslotte de ontspanning tijdens de yoga les.

Asana’s, ofwel oefeningen doen we tot wat we kunnen en daar proberen we het maximale uit de oefeningen te halen binnen onze eigen grenzen. We kijken daarbij niet naar wat een ander kan, ieder heeft zijn eigen mogelijkheden. De rekkingen hebben een positief effect op ons bindweefsel. Door de strekkingen te doen rekken we iedere bindweefsel vezel in ons lichaam. De doorbloeding neemt toe en die zorgt voor een gezond weefsel en ontspanning.

Anja yoga les in Monster

Ademhaling is bij de yoga beoefening een belangrijk onderdeel. De reden daarvoor is eenvoudig. De ademhaling is zowel een geestelijk als een lichamelijk proces. Veel mensen ademen verkeerd, te hoog of te snel. Dat leidt tot een onrustige ademhaling. Een ontspannen ademhaling zorgt voor ontspanning in het lichaam en daardoor kan de geest ook ontspannen. Je voelt je bij een rustige buikademhaling beter dan bij een gejaagde ademhaling.

Ontspanning is een essentieel onderdeel van yoga. In iedere yoga sessie komen momenten van ontspanning voor. De ontspanning zorgt voor bewustwoording even  stil staan en voelen wat er is.

Als yoga beoefenaar breng je verandering in je totale mens zijn. Het geeft ruimte in de letterlijke en figuurlijke beweging van ons bewegen en zijn. Yoga is goed voor iedereen.
Vrouwen, mannen, kinderen, pubers en ouderen. Iedereen kan het doen. Yoga werkt!

Bekijk hier alle yoga lessen bij ons in Monster of boek meteen een yoga les via onderstaande knop!

Boek hier uw yoga les!