BINDWEEFSEL MASSAGE

Deze massage heeft een effect op het autonome (vegetatieve) zenuwstelsel. Oftewel deze massage kalmeert je autonome zenuwstelsel mocht dit overprikkeld zijn. Bij deze massagetechniek worden de inwendige organen, spieren, bloedvaten, gewrichtkapsels en -banden beïnvloed.
Stoornissen hierin uiten zich in het feit dat de opneembaarheid van de huid afneemt. Door massage van deze bindweefselzones wordt het hiermee corresponderende lichaamsdeel positief beïnvloed. Bindweefselmassage is een van de beste middelen om het lichaam weer terug in balans te brengen.

Wat is je autonome zenuwstelsel en hoe raakt het overprikkeld?

Het autonome zenuwstelsel is het zenuwstelsel dat ons in leven houdt. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hart klopt en dat je ademhaalt. Als we langdurig te veel van onszelf vergen, langdurig pijn hebben of langdurig onder stress staan dan raakt dit zenuwstelsel overprikkeld. Met het gevolg dat spieren, organen en bindweefsel in je lichaam gespannen raken. Dit is direct terug te zien in de opneembaarheid van je huid.

Bindweefselmassage

Effecten van deze Bindweefsel massage?

Als we dus ontdekken dat de opneembaarheid van de huid flink verminderd is maken we dit weer los. De behandeling kan scherp pijnlijk aanvoelen, zeker als de opneembaarheid aanzienlijk verminderd is. De pijn neemt vaak snel af tijdens de behandeling. Er kan een beurs gevoel optreden na de behandeling, soms houdt dit gevoel enkele dagen aan. Ook kan er een gevoel van loomte opkomen, tintelingen in armen en benen en soms kun je er emotioneel van worden. Dit zijn zeer positieve reacties. Ook kan de urine donkerder zijn dan anders door alle afvalstoffen die los komen. Tot enkele dagen erna veel drinken is het advies! Deze reacties kunnen tot 3 dagen na een behandeling aanhouden. Mensen voelen zich na een behandeling echter direct fijner.

Dus waarom kies ik voor deze massage?

Bindweefselmassage is super effectief. We komen hier door sneller in lichamelijke en mentale balans. Het zorgt voor het resetten van het vastgelopen lichaam. Door de massage neemt de effectieve doorbloeding van het bindweefsel weer toe en vind herstel plaats. Ik eindig de behandeling altijd met een (sport) massage. Natuurlijk moet daarnaast ook gekeken worden naar waarom er een disbalans is ontstaan op mentaal niveau. Deze passie van mij om mensen weer terug in balans te brengen is tijdens mijn opleiding Sport/massage therapie begonnen .Mensen weer terug in balans brengen is het doel. Daarnaast geven we advies hoe de klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Wanneer bindweefsel massage?

Bindweefselmassage is geschikt bij de volgende klachten:

* Rugpijn
* Hoofd/ nek en schouder pijn
* Tennis/golfers elleboog
* Carpaal tunnel syndroom
* Fibromyalgie
* Pijnlijke benen
* Groeipijnen bij kinderen
* Stress/burnout klachten
* Slapeloosheid
* Zenuwpijnen
* Etc.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel of fascia is een 3D-structuur die door ons hele lichaam loopt (zie foto). Als een gel-achtig web is het aanwezig onder de huid maar ook rondom al onze organen, zenuwvezels en spieren. De structuur heeft een bindende factor en een sterk elastisch vermogen.

Verstoord bindweefsel rondom een spier

Ongelijkmatig, samenklevend en niet elastisch bindweefsel.

Verstoord bindweefsel

Gezond bindweefsel rondom een spier

Gelijkmatig, los en elastisch bindweefsel.

Gezond bindweefsel