DORN THERAPIE

De Dorn methode is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland waar het al heel lang een bewezen en zeer veel toegepaste behandelwijze is. Het uitgangspunt van de Dorn methode is het beenlengteverschil, waardoor vaak een bekkenscheefstand ontstaat. Dat heeft weer een hele reeks klachten tot gevolg in het heiligbeen, heupen, knieën, voeten, nek maar ook darm- en blaasproblemen. Bij de Dorn methode wordt het langere been op een natuurlijke manier korter gemaakt.

Behandeling

Door middel van zachte, dynamische druk wordt geprobeerd om wervelscheefstand en beenlengteverschil op te heffen dan wel te verbeteren.
In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn methode een milde behandeling. Er wordt met olie op de blote huid gewerkt. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige manier op hun plek terug gedrukt. Alle correcties worden gedaan tijdens een dynamische beweging. De cliënt beweegt zich: hij pendelt met zijn been of arm of hij draait het hoofd naar links en rechts. De beweging houdt de spieren bezig en “leidt ze af”. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken.

Na een totale correctie van de wervels en gewrichten moet de cliënt 3 tot 4 dagen rustig aan doen. Dat wil zeggen; geen zware dingen tillen en heftige onverwachte bewegingen maken (geen tennis e.d.) Tijdens de eerste dagen na de correctie wordt alles weer gestabiliseerd: het spierstelsel, het bindweefsel en de gewrichtsbanden. Bovendien kan er spierpijn optreden na de behandeling. Aanbevolen wordt om veel water te drinken om het uitscheiden van de afvalstoffen te ondersteunen.

Waarom Dorn-therapie?

Bij de Dorn methode worden, net als bij chiropractie, gewrichten en wervels in hun juiste positie teruggebracht waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, zodat de doorbloeding beter wordt en spieren en gewrichten soepeler kunnen worden.

Voor wie?

Het is bij uitstek geschikt voor kinderen en mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden. Reumapatiënten zijn ook gebaat bij de Dorn methode omdat het de spieren en gewrichten soepeler maakt.

De volgende gewrichten kunnen gecorrigeerd worden: 

* de benen
* het bekken
* de lendenwervels
* de borstwervels
* de nekwervels
* het sleutelbeen
* het kaakgewricht
* het schoudergewricht
* de elleboog
* de pols
* de duim
* de vingers

Dorn werveltherapie