Sportmassage

 

Een  sportmassage is ten opzichte van ontspanningsmassage steviger qua handgrepen.
Met diversen handgrepen worden de spieren opgewarmd en leeg gedrukt. Op deze manier  wordt de doorbloeding van de spieren verbeterd wat resulteert in een snellere afvoer van afvalstoffen.
Hierdoor kunnen  voedingsstoffen die uw spieren nodig hebben om te werken ook weer sneller worden opgenomen.  Hierdoor zal het herstel sneller gaan en bent u weer eerder  instaat om een volgende prestatie of inspanning te leveren.
Sportmassage  kan ook dienen als voorbereiding op een inspanning of wedstrijd. Daar waar bij de massage achteraf het accent op de lengte richting van het spiervezel verloop ligt, is het bij een stimulerende massage voor de inspanning accent dwars op het spiervezelverloop. Hierdoor worden de spieren geactiveerd en op spanning gebracht. Let wel dat een stimulerende massage nooit de sportspecifieke warming up mag vervangen.

 

Voor wie is sportmassage geschikt

 Sportmassage is geschikt voor iedereen die op welk niveau dan ook een sport beoefend.  Topsporters die dagelijks met hun sport bezig zijn, maar ook voor de amateur sporter die 1x per week zijn lichaam belast met sport.  De massage wordt dan ook bij elk persoon aangepast op zijn persoonlijke situatie.
Bij de term sportmassage wordt al snel gedacht dat het alleen voor sporters geschikt is.  Dit is echter niet waar.  Dagelijkse inspanningen en/of stress op het werk of thuis kunnen ook tot vermoeide, stramme spieren of diversen lichamelijke klachten lijden.  Spieren worden hierbij namelijk meer belast dan mensen denken.
Een sportmassage kan de klachten aanzienlijk  verminderen of helemaal wegnemen.

 

Blessure

 Mocht je onverhoopt toch een wat ernstigere blessure oplopen in je sport of werk dan is het wel raadzaam om eerst langs een arts of fysiotherapeut te gaan.  Je moet dan denken aan spier/pees scheuringen, kneuzingen, verrekkingen  enz.  De fysiotherapeut zal beoordelen hoelang het herstel van je blessure kan gaan duren en wanneer je dan weer in staat bent om voorzichtig te gaan sporten.
Vaak als je dan weer voor zo,n 80% bent hersteld dan kan de sportmasseur je weer klaar maken voor inspanning. Dit kan door masseren , tapen of APS therapie.  Omdat wij samenwerken met sportfysio praktijk Adfysio in De Lier kunnen we snel handelen en schakelen. Door overleg met fysiotherapeut en sportmasseur kunnen we snel werken aan herstel zodat je op verantwoorde wijze weer kunt sporten of werken.
Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een regelmatige massage draagt bij aan een beter algeheel welzijn en voorkomt onnodige blessures. Uiteraard is een gezonde leefstijl ook wel van belang.

Kort samengevat zijn de voordelen van sportmassage:
* Betere doorbloeding
* Verbeterde stofwisseling
* Afname/toename spierspanning
* Minder stijfheid
* Minder pijn
* Betere gemoedstoestand
* Verbetering in het slaappatroon

Wil je weten  of sportmassage geschikt voor je is neem dan gerust contact met ons op.